Górne

Różnice w odżywianiu w kulturystyce wyczynowej a amatorskiej

Wyczynowiec potrzebuje więcej

Każdy trenujący na siłowni potrzebuje jeść więcej niż przeciętny Kowalski. By mięśnie urosły znacząco, to powinien dostarczać co najmniej 2 razy więcej składników odżywczych w stosunku do zwykłych norm. Natomiast dla wyczynowca te wymagania rosną jeszcze bardziej. Słyszy się o tym, że najwięksi zawodowi kulturyści potrafią pochłonąć w ciągu dnia 3-5 kg mięsa, albo kilkadziesiąt jaj. To dla zwykłego śmiertelnika niewyobrażalne ilości. Oczywiście nie sposób przestawić się na takie ilości bez świadomego w tym kierunku działania przez dłuższy okres czasu.

Im więcej tym jakość ważniejsza

znak ekologicznyJeśli ktoś pochłania więcej musi bardziej dbać o jakość posiłków. Powinny być one proste, najmniej przetworzone i z najlepszych źródeł. I teraz widać, jak sprawdza się powiedzenie: “Nie ma kasy, nie ma masy”.

Ktoś kto trenuje dla zdrowia, rozumie to doskonale, że jakość ma znaczenie. Wyczynowiec musi pilnować jakości bo inaczej szybko się rozchoruje i nie zrobi wyników… Każdy ma powód by poszerzać swoją świadomość na temat zdrowego odżywiania.

 
Nie ma jeszcze komentarzy.

Dodaj komentarz

Zaprojektowane przez Klienter.pl